Dagbesteding - Behandeling - Kinderdienstencentrum De Zevenster - Ons Tweede Thuis - Hoofddorp

Kinderen willen leren en zich ontwikkelen maar niet ieder kind heeft dezelfde mogelijkheden. Daarom kan niet ieder kind naar een regulier kinderdagverblijf of een reguliere school. Zij hebben een aangepaste plek nodig.

Kinderdienstencentrum De Zevenster is zo’n veilige en prettige plek. Met zorg op maat en intensieve begeleiding voor elk kind. Ieder kind kan zich hier in het eigen tempo verder ontwikkelen.

Bij De Zevenster stimuleren we de ontwikkeling van elk kind. Met diverse methodieken en hulpmiddelen, aangepast aan wat een kind nodig heeft.

De Zevenster heeft veel deskundigheid in huis en werkt met passie en aandacht, in nauwe samenwerking met ouders.

Voor wie

De Zevenster Hoofddorp heeft meerdere groepen voor kinderen van 0 tot 18 jaar met:

  • een (mogelijke) achterstand in hun ontwikkeling of kenmerken van autisme
  • een geldige indicatie jeugdzorgwet of beschikking, IQ <50
  • een ernstige meervoudige beperking met een geldige VG 5,8 of jeugdzorgwet, IQ<30
  • gedragsproblematiek en ondersteuning met een geldige indicatie VG 6, 7 of  jeugdzorgwet, IQ <50

Ondersteuning en begeleiding

Bij De Zevenster krijgen kinderen deskundige begeleiding en behandeling. Aangepast aan hun behoeftes en mogelijkheden. Ieder kind is immers uniek. We stimuleren de kinderen gedurende de hele dag op allerlei gebieden. We gaan met respect om met de deskundigheid en wensen van de ouders.

Ontwikkelingsplan

Ieder kind heeft een eigen ontwikkelingsplan. We stellen dit plan samen met therapeuten en ouders op. In het plan staan de doelen en afspraken die we regelmatig met ouders evalueren.

Vroeghulp en doorstromen

Voor jonge kinderen is er vroeghulp: zo snel mogelijk de juiste hulp starten voor een optimale ontwikkeling van een kind. Veel kinderen kunnen uiteindelijk doorstromen naar (speciaal) onderwijs. Als school nog niet lukt, dan blijven wij bij De Zevenster onze expertise inzetten. Dat doen we tot een kind achttien is, daarna kan iemand eventueel doorstromen naar een andere voorziening binnen Ons Tweede Thuis. In beide gevallen hebben wij korte lijnen en een uitstekende samenwerking.

Diagnostiek en behandeling

De Zevenster bepaalt het ontwikkelingsniveau van je kind en biedt diagnostiek. Diagnostiek geeft aanwijzingen voor begeleiding en behandeling. Soms heeft een kind extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld via therapie. De Zevenster heeft een team met verschillende disciplines zoals (assistent)-begeleiders, orthopedagoog, teamarts, fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut en muziekbegeleider.

Samenwerking

We werken onder andere samen met Visio en Effatha. Visio onderzoekt de visus van mensen met een beperking. Effatha onderzoekt het gehoor.

Dagprogramma

Elke groep heeft een eigen dagprogramma, van 9.00 uur tot 15.30 uur. Het programma sluit aan op de ontwikkelingsmogelijkheden, doelen, behoeften en interesses van de kinderen. Er zijn groepsactiviteiten in spel en leren, buitenactiviteiten, momenten van rust en een-op-een contactmomenten.

Het dagprogramma bestaat uit bijvoorbeeld:

  • werken aan tafel met ontwikkelingsmateriaal
  • werken op de computer
  • snoezelen (van alles ervaren met je zintuigen)
  • zwemmen
  • wandelen
  • buiten spelen
  • muziek maken of ernaar luisteren
  • therapie zoals fysiotherapie

Verlengde dagbesteding

De verlengde dagbesteding (vso en nso) biedt kinderen van de Zevenster zo nodig voor en na de reguliere tijd op De Zevenster een ’thuissituatie’ aan. In een ontspannen sfeer, onder begeleiding, kunnen kinderen gebruiken maken van tuin, gymzaal, hal, snoezel, beleef-TV, iPad, enz. Ook is er een drinkmoment met cracker of koekje en soms iets hartigs.

De tijden van de VDB zijn tussen 7:30 – 09:00 en 15:30 – 18:00. Tijdens deze tijden kunnen kinderen in overleg met ouders/verzorgers worden gebracht of worden opgehaald. Kinderen hebben voor de verlengde dagbesteding een passende indicatie nodig.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.