Syndion

Over Syndion

Syndion is er voor mensen – jong en oud - met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Bij Syndion ondersteunen zij hen zó, dat zij kunnen opgroeien, leren, wonen en werken op een manier die zij zelf prettig vinden. Vanuit hun wensen en mogelijkheden. De medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor de manier waarop ze dat werk doen. Vanuit deze missie en visie bepalen drie kernwaarden de inhoud van het werk bij Syndion:

Zeggenschap. Verbindend. Maatwerk met lef!

Syndion bestaat al sinds 1967. De basis van de organisatie werd gelegd door ouders. Zij startten de eerste woonlocatie in Dordrecht en een dagverblijf en kinderdagcentrum  in Gorinchem. Ouders spelen binnen Syndion nog altijd een belangrijke rol.

De visie:

Cliënt, verwant en begeleider vormen de belangrijkste eenheid voor Syndion. De totale organisatie is erop gericht deze eenheid optimaal te ondersteunen. Ze zijn binnen en buiten de organisatie blijvend in dialoog.  In gezamenlijkheid in beweging blijven om continu te verbeteren en te ontwikkelen.

De missie:

Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen met een beperking, kleinschalig georganiseerd en midden in de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de cliënt en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan.

Het werkgebied:

Het werkgebied van Syndion omvat de Drechtsteden, de Alblasserwaard, het Rivierengebied en het Land van Heusden en Altena. (Locaties van Syndion). Daarnaast wordt aan cliënten ook ondersteuning of begeleiding gegeven in hun eigen huis.

Syndion Servicecentrum:

Bezoekadres: Stadhuisplein 4, 4205 AX Gorinchem
Postadres: Postbus 3012, 4200 EA Gorinchem
Telefoon: 0183-651 150 (receptie voor algemene vragen) of 0183-651 155 (Cliëntservicebureau voor cliëntgerichte vragen)
E-mailinfo@syndion.nl (voor algemene vragen) of clientservicebureau@syndion.nl (voor cliëntgerichte vragen)

 

Aanbod van deze aanbieder

Dagactiviteitencentrum Sleeuwijk: Op deze locatie biedt men arbeidsmatige en belevingsgerichte activiteiten aan cliënten die veel structuur, nabijheid, begeleiding en/of intensieve zorg vragen.  
DAC Gorcum:  een dagactiviteitencentrum van Syndion voor mensen met een matig verstandelijke tot ernstig meervoudige beperking, heeft sfeer en saamhorigheid hoog in het vaandel staan. De ‘vrijdagmiddagborrel’ is daar een goed voorbeeld van. ,,Samen zingen, dansen en lekker gek doen en na afloop is er cola en chips. De cliënten vinden het een feest.”
Dagboerderij De Hoeff in Giessenburg: Hier werken bijna 80 mensen met een (meervoudige) beperking die begeleiding en structuur nodig hebben. De cliënten werken in een van de drie groepen:
Bij het Droomhuis: wonen 13 (jong)volwassenen met een (ernstige) verstandelijke beperking (al dan niet in combinatie met een stoornis binnen het autistisch spectrum) of meervoudige beperking, met een zeer zorgintensieve begeleidingsvraag. Droomhuis is een ouder initiatief van diverse ouders. De 13 cliënten wonen verdeeld over 2 woongroepen. Elke cliënt heeft zijn eigen appartement met eigen keukenblokje en sanitair.
Tweede Thuis:  In een rustige straat in Werkendam is het woonproject Tweede Thuis in Altena te vinden, dat is gerealiseerd door stichting Tweede Thuis.
Woonlocatie Meerkant:  In Meerkerk is een oud politiebureau omgebouwd tot een ruime halfvrijstaande woning. De Meerkant biedt nu 14 vaste woonplekken aan mensen met een ernstige meervoudige beperking. Daarnaast is er één plek om te logeren. De cliënten beschikken allen over een ruime eigen slaapkamer. Sanitair wordt gedeeld, er zijn  aanpassingen gedaan om de cliënten goed te helpen op het gebied van de persoonlijke verzorging. Er zijn 2 algemene ruimtes, de woonkamers. De Meerkant is een locatie de al lange tijd bestaat en in 2012 is verbouwd. Het Gezondheidscentrum en de winkels zijn op loop afstand.
In Blokhuis zijn 8 woonplekken voor kinderen en jong-volwassenen met een ernstige, meervoudige beperking. Ook zijn er 4 logeerplekken beschikbaar.  
Wat is KDC Jolie? Kinderdagcentrum Jolie biedt ondersteuning aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, handicap, autisme of niet aangeboren hersenletsel. Ook voor een medische zorgvraag kan men er terecht. Door een intensieve samenwerking met de reguliere kinderopvang kunnen kinderen met en zonder beperking hier met elkaar spelen, leren en zijn. In hetzelfde gebouw als het kinderdagcentrum zijn ook een kinderpraktijk voor fysiotherapie en logopedie gehuisvest. 
Wat is KDC Maasplein? Wanneer kinderen door een intensieve ondersteuningsvraag niet naar een reguliere kinderopvang-locatie of school kunnen, biedt Kinderdagcentrum (KDC) Maasplein uitkomst. Dit kinderdagcentrum voor kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand is gevestigd in Alblasserdam.   
Wat is  KDC Schuttersplein? Dit kinderdagcentrum (voorheen: KDC Rollebol) in Gorinchem geeft al meer dan veertig jaar ondersteuning aan kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking tot de leeftijd van 18 jaar. Schuttersplein is een multifunctioneel gebouw waarin verschillende kindgerelateerde organisaties gehuisvest zijn: reguliere kinderopvang, regulier onderwijs, speciaal onderwijs en dus ook het KDC Schuttersplein.