MEE NL

MEE NL: Meedoen mogelijk maken.

Een samenleving die toegankelijk is voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking. MEE NL is de coöperatieve vereniging van 20 regionale MEE-organisaties. Samen zetten zij zich in voor een inclusieve samenleving. 

MEE geeft domeinoverstijgende en levensbrede cliëntondersteuning.

MEE heeft inmiddels zo’n 90 jaar ervaring met het ondersteunen van mensen met een beperking.

Vanuit die ervaring hebben zij een visie over wat nodig is om in de toekomst mensen met een beperking beter te kunnen ondersteunen. Dat is de ambitie van MEE. 

De laatste jaren is het voor mensen met een beperking namelijk steeds lastiger geworden om gewoon mee te doen in samenleving, onder andere door een toenemend aantal wetten en regels.

Cliëntondersteuning is voor deze groep essentieel. Het zorgt ervoor dat ze wél kunnen meedoen en draagt daarmee bij aan hun levensgeluk. Door cliëntondersteuning preventief in te zetten, voorkom je bovendien escalatie van problemen en daarmee onnodige kosten voor de maatschappij.

De vindbaarheid en beschikbaarheid van cliëntondersteuning is nu niet goed. Ook kunnen cliëntondersteuners niet altijd de ondersteuning bieden die nodig is, bijvoorbeeld vanwege lokale regels over de inzet. Daarom maakt MEE zich hard voor de invoering van domeinoverstijgende cliëntondersteuning, die beschikbaar is voor iedereen én pleit MEE ervoor dat cliëntondersteuners kunnen doen wat nodig is, zeker voor mensen met een complexe hulpvraag.

Bel MEE NL: : 0900 999 8888.

 

Aanbod van deze aanbieder

MEE Noord is er voor cliënten: De zorg en ondersteuning voor kwetsbare mensen en mensen met een (niet-zichtbare) beperking wordt dichter bij huis geregeld. Daarom is jouw gemeente verantwoordelijk voor meer zorgtaken, de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. MEE Noord blijft zich inzetten voor kwetsbare inwoners. Wij hebben afspraken gemaakt met Groningse gemeenten over de cliëntondersteuning. Onze consulenten werken samen met andere professionals in de sociale wijkteams bij jou in de buurt.  
MEE De Meent Groep helpt mensen met een beperking en hun naasten als zij vragen of problemen hebben door de beperking. Bijvoorbeeld op het gebied van leren, werken, wonen, opvoeding, geldzaken, relaties en zorg.
Stichting MEE Samen werkt in de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord. Cliëntondersteuners bij MEE Samen zijn geregistreerd bij Registerplein en bij SKJ als ze ook met kinderen of jongeren werken.
MEE Groningen ondersteunt mensen met een beperking, zodat ze zelfredzaam zijn en kunnen meedoen aan de samenleving. MEE kijkt naar de mogelijkheden van mensen met een beperking en ondersteunen of begeleiden op alle levensgebieden.
MEE De Meent Groep helpt mensen met een beperking en hun naasten als zij vragen of problemen hebben door de beperking. Bijvoorbeeld op het gebied van leren, werken, wonen, opvoeding, geldzaken, relaties en zorg.
MEE Noord is er voor cliënten: De zorg en ondersteuning voor kwetsbare mensen en mensen met een (niet-zichtbare) beperking wordt dichter bij huis geregeld. Daarom is jouw gemeente verantwoordelijk voor meer zorgtaken, de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. MEE Noord blijft zich inzetten voor kwetsbare inwoners. Zij hebben afspraken gemaakt met Friese gemeenten over de cliëntondersteuning. De consulenten werken samen met andere professionals in de sociale wijkteams bij jou in de buurt.  
MEE: We willen uiteraard allemaal meedoen in de samenleving. Dat is niet voor iedereen zo eenvoudig. Heb je een beperking of een chronische ziekte? Of ken je iemand in die dit heeft? Dan weet je dat soms wat hulp of ondersteuning welkom is. Je kunt hiervoor terecht bij een cliëntondersteuner van MEE. Maar wat is cliëntondersteuning eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden? Hulp bij het regelen van zorg en ondersteuning: De cliëntondersteuner helpt je bij het regelen van zorg en ondersteuning. Samen bekijken zij welke vragen of problemen je hebt en wat je nodig hebt om deze samen op te lossen. Dat kan van alles zijn. Weet je zelf niet goed wat je nodig hebt? Dan helpt de cliëntondersteuner jou om dit in kaart te brengen. De cliëntondersteuner weet ook welke mogelijkheden er zijn en samen bespreek je wat het beste bij jou past om tot een oplossing van je vraag te komen. Maar ook hoe je die steun kunt aanvragen en regelen. Bijvoorbeeld met behulp van je eigen netwerk, vrijwilligers of professionele organisaties. Samen met jou bekijken zij wat het beste aansluit op je vraag.
Onafhankelijke cliëntondersteuning bestaat uit informatie, advies en kortdurende ondersteuning op alle leefgebieden en richt zich op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie 
MEE PLUS: Soms loopt u vast op verschillende aspecten van het leven. Op school, met werken, binnen uw gezin, uw woonsituatie, op het gebied van geldzaken of als u niet weet bij wie u nog terecht kan. Dan is MEE er. Zij luisteren naar u en vragen door. Samen met u en de mensen om u heen zoeken zij naar oplossingen voor uw vragen. MEE PLUS is er voor mensen met een beperking, maar steeds vaker ook voor mensen zonder beperking. Zij zetten zich in om mensen verder op weg te helpen. Geen uitsluiting meer, maar meedoen. Daarom bieden zij ook een laagdrempelig Servicebureau aan in veel gemeenten. Omdat het belangrijk is mensen snel verder op weg te helpen. Want iedereen laten meedoen willen we allemaal. De diensten van MEE zijn gratis en een doorverwijzing of indicatie is niet nodig. Het aanbod van diensten van MEE verschilt per gemeente.  
MEE Amstel en Zaan: Gewoon meedoen, ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft. Soms heeft u daar ondersteuning bij nodig. MEE Amstel en Zaan biedt informatie, advies en ondersteuning op maat. Samen kijken zij wat nodig is, zodat u zelf weer verder kunt. Deze ondersteuning van MEE Amstel en Zaan heet cliëntondersteuning. U kunt hier gebruik van maken omdat dit in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is vastgelegd. Ook mensen om u heen, uw netwerk of de mantelzorg kunnen een beroep op deze cliëntondersteuning doen.